Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Καλωσορίσατε στον κόσμο της φαντασίας και των χρωμάτων... στο κόσμο του Adobe illustrator!

Μετά την χρήση πολλών εργαλείων σχεδίασης όπως μολύβια, πεννάκια, πινέλα, μαρκαδόρους, παστέλ κ.λπ. τα μόνα εργαλεία σχεδίασης που μου έδιναν έμπνευση είναι τα μολύβια και τα παστέλ όμως έψαχνα κάτι άλλο κάτι ποιό δημιουργικό...κάτι το ξεχωριστό...Μετά από όλα αυτά τα εργαλεία όταν δοκίμασα το λογισμικό paint είχα ενθουσιαστεί...όμως δεν ήταν και πάλι αυτό που έψαχνα... ήθελα να εκφραστώ... πάντα μου άρεσαν τα χρώματα...οι λεπτομέρειες....αχ αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την μεγάλη διαφορά... Δοκίμασα και το paint.net αλλά πάλι δεν ήταν αυτό το κάτι που έψαχνα...κάτι μου περιόριζε την ελευθερία της σχεδίασης...ως που μια μέρα εμφανίστηκε το Adobe Illustrator στην ζωή μου...το ξέρω ότι ακούγεται αστείο να μιλώ για ένα άψυχο λογισμικό με αυτά τα λόγια αλλά ναι είναι αυτό το κάτι που έψαχνα...κάτι που μου έλειπε...ένα κομμάτι από εμένα που ήταν κάπου κρυμμένο τόσο καιρό...και επιτέλους το βρήκα!

Το Adobe Illustrator είναι ένα πολύ εύχρηστο λογισμικό με πάρα πολλές δυνατότητες. Είναι ξεχωριστό...δεν είναι όπως όλα τα άλλα λογισμικά σχεδίασης. Αρχικά το διδάχτηκα στο μάθημα Δημιουργία Περιεχομένου I ήταν πολύ μπερδεμένο και δεν μπορούσες να θυμηθείς όλα τα εργαλεία και τις εντολές...όλα στο μυαλό ήταν μπερδεμένα...μετά η σύγχυση μετατράπηκε σε θαυμασμό επειδή άρχισα να καταλαβαίνω επιτέλους τις δυνατότητες του. Ο θαυμασμός μετατράπηκε σε περιέργεια για εκμάθηση νέων εργαλείων...νέων εντολών...νέων δυνατοτήτων. Η περιέργεια μετατράπηκε σε πάθος ο οποίος με οδήγησε στην δημιουργία αυτού του ιστολογίου...αυτό το πάθος με κρατάει κολλημένη στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και δεν με αφήνει να διαβάσω για τις εξετάσεις που έρχονται σε μερικές εβδομάδες...Και ακριβώς αυτό το πάθος θέλω να σας το μεταδώσω γιατί νιώθω πως θα σκάσω αν δεν μοιραστώ μαζί σας τις γνώσεις που έχω αποκτήσει ως τώρα και να μοιραστώ τις ιδέες μου.

Σε αυτό το ιστολόγιο θα δημοσιεύω τα κυρίως σχέδια που έχουν σχεδιαστεί με την χρήση του Adobe illustrator αλλά και επεξεργασμένες στο Adobe Photoshop φωτογραφίες. Μπορεί στην συνέχεια να χρησιμοποιήσω και άλλα λογισμικά αλλά προς το παρόν το βασικό λογισμικό είναι το Adobe illustrator και θα γίνει και μερικές φορές η χρήση του Adobe Photoshop. Εκτός από την δημοσίευση των εικόνων θα γίνει και η σύντομη περιγραφή εργαλείων τα οποία χρησιμοποιήσει για τον σχεδιασμό τους. Μερικές αναρτήσεις θα είναι σε στιλ tutorial για να μπορούν όσοι έχουν αυτά τα λογισμικά να βοηθηθούν και να πάρουν νέες ιδέες. Θα βάλω και το e-mail μου στο οποίο μπορείτε να αποστέλλετε όποιες απορίες έχετε.

Καλωσορίσατε στον κόσμο της φαντασίας και των χρωμάτων... στο κόσμο του Adobe illustrator!